قبرستان پینه شلوار

 افراد قدیمی که در این شهر زندگی کرده اند در مورد قبرستان پینه شلوار این گونه نقل کرده اند که این گورستان از قدیمی ترین گورستان های تبریز به شمار می رود، در روزگاران گذشته افرادی وجود داشتند که برای پیدا کردن گنج به کاوش در این قبرستان می پرداختند و ان را مورد هجوم قرار می دادند. زمانی که تصمیم گرفتید برای بازدید از این قبرستان ارزشمند بروید می توانید با مراجعه به مجله مستر بلیط تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.

تاریخچه

تاریخچه

قبرستان پینه شلوار که قدیمی ترین گورستان موجود در تبریز است قدمت آن به قبل از اسلام بر می گردد، اما اطلاعات دقیقی از آن وجود دارد. باستان شناسان هنوز به نتایجی نرسیده اند که بتوانند حدس بزنند این قبرستان متعلق به چه سالی است، اما با وجود این با توجه به سنگ قبرهای قدیمی آن می توان گفت از قرن پنجم در این گورستان اجسادی را دفن کرده اند و حتی یکی از پادشاهان حکومت ایلکانی در این قبرستان دفن شده است. البته اسم روستا را در بعضی از کتاب های تاریخی و مذهبی مثل وقف نامه ربع رشیدی و تاریخ حبیب السیر آورده اند و این نشان دهنده تاریخ پر فراز و نشیب این گورستان است.

نقشه و معرفی  بخش های مختلف

هنگام رفتن به قبرستان پینه شلوار با سنگ هایی رو به رو خواهید شد که هیچ گونه کتیبه ای ندارد و در این قبرستان در حال حاضر تنها اهالی روستا را دفن خواهد کرد. یعنی اهالی روستا اجازه دفن افراد غریبه را نمی دهند. در این قبرستان قبرهایی را مشاهده خواهید نمود که با اندام های زنانه و مردانه ساخته شده اند، اما نماد های زنانه آن امروزه مشاهده نخواهد شد و آن ها را به غارت برده اند. از طرفی سنگ قبرهای دیگری در این گورستان وجود دارد که مشابه آن در شهرهایی مثل مراغه، خوی، اردبیل و دیگر شهرها قرار دارد. سنگ قبرهای این دوره از جنس سنگ خارا هستند و با نماد سنگ قبرهای آرمستان مارلان مریم ننه ساخته شده اند.  هنگام رفتن به تبریز می توانید برای خرید بلیط به سایت معتبر مستر بلیط مراجعه کنید.

در دوره ای دیگر سنگ قبرهایی که متعلق به زمان اسلام است قرار دارد که دارای متن و تاریخ هستند و سنگ قبرها را بسیار کوچک تر و با خط کوفی نوشته شده اند. به طور کلی می توان گفت سه نوع جمعیت در این روستا حضور داشته اند و از لحاظ فرهنگی هیچ گونه ارتباطی با هم نداشته اند. در بالای بسیاری از سنگ قبرهای این گورستان سوراخ هایی وجود دارد که به گفته روستاییان مردم در این سوراخ ها آب و دانه می ریختند تا پرندگان بتوانند از آن ها تغذیه نمایند و ثواب را نصیب قبر کنند. قبر های دارای مکان مشخصی نیستند و در همه جای گورستان آن ها را به صورت پراکنده قرار داده اند. فرسایشی که بر روی این سنگ ها در گذشت سال ها اتفاق افتاده است  نشان دهنده قدمت آن می باشد.

https://mrbilit.com/mag/ghabrestan-pineh-shalvar/

Comments

Popular posts from this blog

HIV rates rising: Could new forms of PrEP help?

WERE YOU NOTIFIED ABOUT MISSING TAX FORMS FOR YOUR ACA SUBSIDY? BLAME COVID.

Healthy Habits May Help You Live More Than 10 Years Longer